Nyt medlem

Nyt medlem

Så læs med her. Vi har forsøgt at samle lidt nyttigt information til den nye medlem.

Ønsker du at prøve kræfter med karate? 

Hvem kan træne karate? 

Karate er noget alle kan træne, både børn, voksne, kvinder og mænd. Dog skal børn være fyldt 7 år, før de kan starte på et hold. Du behøver ikke vide noget om karate eller være i god form for at starte. Vores instruktør tager hensyn til din alder, form og niveau. Du er aldrig for gammel til at starte. Vi har eksempler på medlemmer, der er startet som midaldrene og alligevel har kæmpet sig vejen op til det sorte bælte. 



Hvordan kommer jeg igang? 

Vi tager nye medlemmer ind i januar og august måned, hvor vi starter nye sæsoner op.

Du møder op den dag, der passer til din alder og grad, og melder din ankomst til instruktøren. Hvis du er helt ny, skal du deltage på et 10. KYU hold. Børneholdet er for børn over 7 år. Voksenholdet er for voksne over 15 år. Tjek holdplan ud, for at se hvilken dag de respektive hold træner. 


Vi tilbyder 4 gratis prøvetræninger, herefter skal du tage stilling til om du ønsker at fortsætte. Du vil modtage en blanket, som skal udfyldes ved indmeldelse. Vi sender opkrævning og nyhedsbrev ud pr. mail. Vi har også en facebook gruppe, hvor vi løbende deler informationer. For yderligere spørgsmål, tag meget gerne kontakt til vores formand Torben Krüger Stobberup



Hvilke dage skal jeg træne? 

Vores holdplan kan skifte for hvert sæson. Hold dig opdateret på den seneste holdplan her. Udover de faste hold, er der de fleste lørdage fri træning, hvor man kan møde op og få hjælp til det man gerne vil træne. Dette forgår ofte fra kl. 10. 



Træningstøj

Træningen forgår altid i en hvid gi (karatedragt) og med bare tæer. De første par gange træner man i almindeligt træningstøj. Hvis du beslutter dig for at melde ind i karateklubben vil du også modtage en Gi (karatedragt) samt et hvidt bælte. Derudover er det vigtigt at man altid har klippet neglene og har rene fødder inden man kommer til træning. Der er omklædningsrum i centeret, hvor der også er mulighed for at gå i bad efter træningen. 



Karatetræning 

Det tekniske og fysiske niveau øges langsomt i takt med at kroppen får fat i grundteknikkerne, og koordineringen af arme og ben falder naturligt. Grundteknikkerne består af forskellige stillinger, parader, stød og spark. Når grundteknikkerne er på plads arbejder man videre med forskellige kombinationer af teknikkerne, med og uden modstander. Vi træner med afsæt i pensum fra SKIF



Bælter

Karate er opbygget således at der hele tiden bygges nye ting på den eksisterende kunnen og bæltesystemet inden for bl.a. karate afspejler også dette. Som nybegynder i karate, starter man med et hvidt bælte. 

To gange om året afholder vi graduering hvor man har mulighed for at teste sin kunnen og få tildelt et farvet bælte. Til en graduering viser man således det man lært og trænet på det sidste halve år. Er det niveau man har opnået tilfredsstillende, får man retten til at bære en ny bæltefarve. Informationer om Grader og Bæltefarve kan findes her